Energiforbedring med nye vinduer og døre

Plastikvinduer

Mindre vedligehold med plastikvinduer


Et plastikvindue er et vindue, som er lavet af pvc-profiler. Profilerne er gennemfarvede og leveres i de fleste RAL farver.

Pvc er en anelse dårligere til at isolere, da plastik er bedre til at lede varme end træ. Af den årsag og for at spare på materialerne er pvc-profilerne hule og indledt i flere kamre, så den isolerende del af vinduet ligger i de luftfyldte hulrum.
Da pvc er et forholdsvis blødt materiale, er ramme og karm forstærket med en stålramme, som holder formen på vinduet, og som man kan skrue i, når det skal monteres. Da stål er en varmeleder, skal stålrammen anbringes så den hverken har kontakt med den indvendige eller udvendige del af ramme og karm, da de ellers vil fungere som kuldebro.

Plastvinduer, der er DVV-mærkede, lever op til minimumskrav angående kvalitet, energiforhold og udformning og er samtidig omfattet af branchens femårige garantiordning. Dansk Vindues Verifikation (DVV) er et uafhængigt kontrolorgan, og det er Teknologisk Institut, der jævnligt kontrollerer de tilsluttede virksomheders produkter.

Fordele ved plastvinduer:
Fordelen ved plastikvinduer og døre er, at de ikke kræver vedligeholdelse. Det vil sige, at de ikke skal males, og der er ikke risiko for angreb af råd og svamp. En anden fordel ved plastikvinduer er, at de er billige sammenlignet med trævinduer og træ/alu vinduer.

Ulemper ved plastikvinduer:
Plastikvinduer har i mange år haft et dårligt ry her i Danmark. De første typer der kom i 1970´erne var lavet efter tysk model model med kraftig karm, ramme og sprodser.
I de senere år er der sket en del med deres produktudvikling og nu fås plastikvinduerne i dimensioner som svarer til trævinduer og træ/alu vinduerne. Dog vil det rent æstetisk være et fremmedelement i ældre huse, der oprindeligt har haft trævinduer.