Energiforbedring med nye vinduer og døre

Kompositvinduer

Få nye kompositvinduer i dit hjem


I vinduer af kompositmaterialer er vinduesrammen og dele af karmen lavet af profiler af glasfiberarmeret polyester. Karmen har desuden en indvendig del af træ. Materialet er let og stærkt og gør det muligt at lave meget slanke rammer og karme. Kompositdelen af vinduerne har en pulverlakeret overflade, der kan leveres i farve efter ønske.

Hvad er fordelene ved vinduer af kompositmaterialer?
Med vinduets slanke konstruktion bliver rudearealet stort, hvilket giver mere dagslys og varme i huset. Glasfiberarmeret polyester har desuden særdeles gode isolerende egenskaber, og derfor hører denne type vinduer til de bedst isolerende på markedet, især i versioner med trelags superlavenergiruder (der har væsentlig lavere U-værdi end standardenergiruder, fra 1,1 helt ned til 0,5).
I lighed med plastvinduer og træ/aluvinduer skal den udvendige del af vinduerne ikke males, og den er særdeles vejrbestandig. Materialet kan heller ikke angribes af fugt. Den indvendige del vedligeholdes på samme måde som andet indvendigt træværk.

Hvilke ulemper kan der være ved kompositvinduer?
Kompositvinduer har normalt et meget moderne design og enkelt udformede profiler i rammer og karme, og de er derfor bedst egnet til nyere huse med et modernistisk præg.
Da kompositdelen af vinduerne leveres med en pulverlakeret overflade, er det ikke muligt at male dem i en anden farve end den oprindelige. Kompositvinduer er et forholdsvis nyt produkt, og man har derfor ingen erfaringer med materialets og konstruktionernes holdbarhed og funktion gennem længere tid.

Hvordan vedligeholdes vinduer af kompositmaterialer?
Vinduer af kompositmaterialer skal ikke males udvendigt, men det anbefales at vaske rammer og karme et par gange om året med lunkent vand tilsat lidt mildt rengøringsmiddel. Rengøringen kan passende udføres i forbindelse med vinduespudsning. Brug klud eller en blød børste, skyl efter med rigeligt rent vand og tør grundigt af til sidst.
Hængsler, øvrige beslag og greb bør smøres en til to gange om året.
De indvendige dele af karmen  som er lavet af træ  vedligeholdes på samme måde som andet indvendigt træværk.