Nyt gulv - A Byg skifter gerne dit gamle gulv

Nyt gulv i boligen


Ask_planke_gulv_hvid_mat._lak.JPGNår der skal nyt gulv i boligen, er der flere løsninger at vælge imellem. Mulighederne er mange og optræder i alle pris klassser.  Det er vigtigt, at man vælger det rigtige gulv til det rette underlag, da der er meget stor forskel på hårdheden af de forskellige træsorter. Ligeledes bør man afstemme sit valg alt efter, hvor meget slitage , man forventer gulvet vil blive påført. I det følgende er beskrevet lidt om de forskellige gulve og hvilket underlag de kræver.

Massivt gulv:
Et massivt gulv samles med fer og not. Det monteres oven på et bjælkelag eller strøer, som de skrues ned i og limes i enderne. Gulvbrædderne fås i flere tykkelser alt efter hvilken afstand der er mellem strøerne. Man kan få gulvbrædderne i mange træsorter og i forskellig brædde og længde
20 mm gulv max 60 cm c+c
25 mm gulv max 80 cm c+c
30 mm gulv max 100 cm c+c

Lamelgulv:
Lamelgulve er bygget op af flere lag, ofte med et slidlag af massivt træ øverst, en spånplade i midten, og et lag af en billigere træsort på undersiden. Lamelgulve kan også være opbygget af krydsfinér med et slidlag af massivt træ øverst. Et lamelgulv er et svømmende gulv, det vil sige, at gulvet klikkes sammen og ligger på et betongulv, gulvspåndplader eller oven på et andet trægulv. Under lamelgulvet ligges et undergulv. Det er typisk en foam på 4 mm, og hvis det ligger på et betongulv, er det nødvendigt med en dampspærre under for at forhindre fugt i at trænge op i gulvet. De mest udbredte lamelgulve er 14 mm tykke.

Laminatgulv:
Laminatgulve er typisk en meget tynd mdf-plade med et tyndt lag plastlaminat og ikke træ. Laminatgulve er udformet så overfladen ligner et trægulv, og det kan godt være svært at se forskel. Et laminat gulv kan ikke slibes og hvis du er i tvivl om,  hvorvidt det er træ eller laminat, så kontakt A. Byg snedker & tømrer ApS.